top of page
Nestenpresten logo.png

Vi vil se norske prester og prestestudenter leve som etterfølgere av Jesus Kristus, i tro og tjeneste, i studie- og yrkesliv.

Velkommen til konferanse

NestenPresten er en konferanse som arrangeres for teologistudenter fra alle studiesteder i Norge. Programmet er ikke i opposisjon til den akademiske utdannelsen, men ment som et åndelig og faglig påfyll for  studenter som ønsker eller vurderer en prestejobb i DnK eller andre kirkesamfunn. Konferansen har et tydelig fokus på prestestudiet og presteyrket, med rom for tilbedelse, tidebønn og samtaler.

Les mer om NestenPresten her

Neste års konferanse!

NestenPresten 2024 avholdes 24.-27. oktober 2024. Sett av helga, og scroll nedover for påmelding!

Påmelding
PÅMELDINGSSKJEMA
Vil du være med på fellesreisen t/r Oslo?

Takk for påmelding!

tonemarit.jpg

Tone Marit Håland Dyrkolbotn

Gjennom NestenPresten fekk eg utruleg mykje inspirasjon til prestelivet. Det å møta heilt ekte prestar, med heilt ekte erfaring frå prestelivet var med på å gira meg enno meir opp på det å verta prest. Særleg fordi møtet med dei ulike bidragsytarane var ekte, artig og engasjerande. NestenPresten var absolutt viktig for meg gjennom studiet og har nok gjort meg til ein betre prest enn eg hadde vore utan. Eg er utruleg takksam!»

39102650_1711156992329096_43420660448068

Ingrid Ulvestad Øygard

Nestenpresten var en oase i studietiden - en oase med hvile og påfyll av andre ting enn akademia. Jeg hadde ikke blitt prest uten slike oaser!

llo.jpg

Lars Lauvvik Ørland

På NestenPresten motiverte vi hverandre til å våge å ta plass i det å være prest. Jeg fikk høre fra prester foran meg i løypa. Både eldre studenter og nyutdannede prester.
Enda viktigere: Jeg ble lyttet til. Det var stort å møte teologistudenter som hadde fått gudstjenesteliturgien under huden.

Presteforeningen transparent.png

Samarbeid

NestenPresten er finansiert og støttet av bl.a:

knif_edited.png
kirkerådet.png
logo teoLOgene.png

Vil du gi en gave?
Kontonr: 6039.06.80166

VIPPS: 561610

bottom of page